Het zachte bed (deel 2)

Maandag ochtend tussen 7:30 en 10:00

Om 7:40 halen we het anker op en hijsen we de fok. We hobbelen nog een paar minuutjes op de plaat maar dan komen we los. Om 7:48 ronden we de gaston in de noord-westelijke bovenhoek van het parcours. De kluiver wordt bijgezet. Meters maken!

We moeten nu naar de groene SO15 ton in de Scheurrak Omdraai – geul en die dan aan stuurboord ronden. Maar de route naar die ton toe is dwars over de plaat zonder echt een aanknopingspunt om op te koersen. Dus zetten we een koers uit op de kaart, waarbij je dan rekening moet houden met de stroom die je dwars over de plaat heen zet. We varen op 110 graden op het kompas en komen om 8:40 uiteindelijk vlakbij de SO16 uit, de groene broer van de SO15 die we moeten hebben. Top!

Overstag richting west-zuid-west de geul in richting het start/finish punt. We moeten tegen de vloedstroom op varen, dus het gaat gestaag. Maar om 9:52 gaan we weer door het start/finish poortje. De laatste twee punten die we wilden verzamelen zijn binnen! Op naar de finish in Den Oever.

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag