Het zachte bed (deel 1)

Maandagochtend vroeg

Vastgelopen in de buurt van de Br 8

We zetten koers naar het zachte bed. De laatste punten die we nog kunnen halen voordat we moeten finishen (de rest ligt zo ver weg dat dat nooit meer op tijd gaat lukken). De kluiver wordt bijgezet want we willen optimaal gebruik maken van de wind die we hebben. De zon begint op te komen, en veel van de tonnen zijn verlicht. Dus het is makkelijker om de koers uit te zetten.

Om 5:20 komen we bij de start van de zachte bed aan. We starten en sturen op richting het noorden; de rode tonnenrij achterna.

Het wordt steeds lichter en de rode tonnen zijn beter te zien. Om 06:05 lopen we vlak bij de Br8 vast. Anker en zeilen neer. Terwijl we vastliggen komen onze buren uit Harlingen in zicht: de ST16 kruipt bij ons voorbij de AM1 is gelukkig solidair en komt ook vast te zitten. Wachten maar dan, op het bonken van de vloed.

Er worden hazenslaapjes gedaan. En we proberen ons niet teveel zorgen te maken over de window van 6 uur die er voor deze opdracht staat (want onze tijd tikt langzaam weg). Want tja. We kunnen er nu we vastliggen niet veel aan veranderen. Behalve misschien teruggaan en nog een keer starten….

Wordt vervolgd.

Huidige aantal punten: 23

Eén reactie op “Het zachte bed (deel 1)”

  1. Nico is er wel klaar mee te zien aan z’n rechtermiddelvinger 😂

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag