Zondag 12:33 wedstrijd gestaakt door de aankomende storm!

De kanaalrat komt eraan! Emiel ontvangt een SMS dat de wedstrijd gestaakt is. Wat betekent dat we geen punten meer kunnen halen, en zo snel mogelijk een haven op moeten zoeken.

We zijn in twijfel; de haven van Vlieland is dichterbij en makkelijk bereikbaar.  Namelijk nu met wind en vloed mee omhoog steken en dan zijn we er zo. Maar over de eilanden gaat de storm echt hard heen razen is de voorspelling. Dus dan liggen we liever in het beschutte Harlingen. En we denken nog wel tijd te hebben om daar te komen voordat de storm er is.

Klaas wordt even uit bed gehaald omdat hij de meest nauwkeurige voorspelling op zijn telefoon heeft. Die geeft ons tot ruim 16:00 de tijd om in Harlingen te komen. We roepen de Brandaris over de marifoon op om te vragen of ze een nauwkeurige voorspelling hebben van de aankomst van de storm. Zij geven aan ‘geen glazen bol te hebben, maar de storm aan het einde van de middag te verwachten‘.

We wagen het erop, we gaan naar Harlingen. De walco wordt ingeseind. En we zetten tegen de wind in door de geul. De lucht ziet er op een paar buien na nu nog prima uit eigenlijk. Maar liever het zekere voor het onzekere nemen!

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag