Veilig in Harlingen

Zondag 15:30

Wilde luchten opweg naar Harlingen.

We zetten koers naar Harlingen. Eerst nog even met een enkel rif in het grootzeil, maar al snel weer met een dubbel rif. Het is redelijk tegen de wind in. Maar het is te doen met een paar keer kruisen.

De wind neemt toe. Dus we schieten tegen de stroom in door de geul. De Silveren Maen laat weer zien wat ze kan: met flinke wind loopt ze fantastisch. En wat is het heerlijk om met een crew te varen die al drie jaar samen vaart. Want we weten van elkaar wat we kunnen en waar we goed in zijn.

Om 15:30 varen we de haven in waar we het zeil neergooien en de motor aanzetten. Want we hebben bericht gekregen dat we bij het invaren van de haven de motor mogen gebruiken nu, om aan te leggen. Wegens het noodweer.

We zijn niet de enige van de wedstrijd die in Harlingen komen schuilen. Ook de ST16 en de AM1 liggen hier. En de Trui ligt verderop in de haven.

De borrelplank komt naar boven. Biertjes worden open getrokken. En zo komen ook de sterke verhalen. Want wat zijn we toch tevreden met onszelf op dit moment. We liggen goed. En we liggen er de komende uren ook nog wel.

Eén reactie op “Veilig in Harlingen”

  1. Kan die borrelplank dat zelf? Naar boven komen? 🤔

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag