Wachten op het vastlopen.

Voor het vastlopen bij Noorderhaaks (een eiland ten westen van, en tussen Den Helder en Texel in) zijn we VEEL te vroeg. En te vroeg vastlopen wil je niet. Want dan kom je ook weer later pas los. Met wind en stroom mee gaan we als een speer de goede kant op. Maar dat willen we eigenlijk nog helemaal niet. De golven zijn hoog en het begint ook een beetje te druppen. Dus we besluiten aan de zuidkant van Texel te gaan ankeren met het idee dat de golven daar minder hoog zijn. Zodat we wat rustiger kunnen liggen tijdens het wachten op het juiste moment.

Vlakbij de plek waar we vorig jaar ons tweede anker verloren (maar na de wedstrijd weer opviste, alles kwam goed). Gaan we nu weer voor anker. Dit keer maar gewoon op het hoofd anker. We draaien stroom op de motor. En onder de palmbomen van Texel chillen we tot het 12 uur is. Dan wisselt onze wacht, mogen we de gesloten opdracht van dit jaar openen EN kunnen we uitvaren naar Noorderhaaks. Wilde tijden worden dat.

We zijn trouwens eindelijk weg uit het gebied van de eerste (van Dries geleende) kaart die we sinds de start al klaar hadden liggen. Elke overwinning mag gevierd worden, op deze regenachtige Koningsdag.

Huidige puntenaantal: 2

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag